Tiental Boekel Sport 1 toont karakter en wint ook bij Rhode 1: 0-2

19 november 2023 19:00

Boekel Sport 1 heeft ook haar 8e wedstrijd op rij gewonnen in de 2e Klasse E. Met de rust zag het hier nog niet naar uit, aangezien Boekel Sport na 40 minuten met 10 man verder moest na 2 gele kaarten voor Niek Schuijers.

Na een paar minuten kreeg Sten Krol de kans om de score te openen op Sportpark De Neul in St. Oedenrode maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Rhode. In de 19e minuut het eerste wapenfeit van Rhode, na een verkeerde inschatting was het spits vd Wetering die oog in oog kwam met doelman Merks, laatste redde bekwaam en zodoende bleef de stand op 0-0 staan. De meeste dreiging kwam van de linkerkant van Boekel Sport en dan met name Yanick Groenendaal. De rechtsback van Rhode had de grootste moeite met hem en kon hem enkel afstoppen met enkele overtredingen die hem ook op een gele prent kwamen te staan. Aan de andere kant had Niek Schuijers een gele kaart nodig om een voorwaartse van Rhode te stoppen.

Na 30 minuten een diepe bal op Yanick door Jesse van Moorsel, Yanick wordt vastgehouden maar gaat toch door en zijn schot wordt geblokt en uiteindelijk is een corner het resultaat. In minuut 37 zet Sten Krol Tim Schuijers aan t werk maar zijn inzet verdwijnt over het doel van doelman van Heesch.

In de 40e minuut maakt Niek Schuijers een overtreding op het middenveld en ontvangt zijn 2e gele kaart en moet met rood het veld verlaten. Boekel Sport zal alle zeilen bij moeten zetten om dit tot een goed resultaat om te zetten. Na 45 minuten had Boekel Sport een penalty moeten krijgen na een handsbal in het strafschopgebied, echter ziet scheidsrechter Engelen geen opzichtig hands in de hooggeheven arm van een Rhode verdediger. De bal komt daarna in de kluts tussen Pim Wammes en vd Wetering en laatste komt met gestrekt been in en ontvangt ook de gele prent. De rust breekt aan en beide teams gaan met een 0-0 stand rusten.

Na rust een wissel bij Boekel Sport. Oliver Schouten verlaat het veld en Arne Bouwmans vervangt hem. Merijn van Haandel schuift een positie op naar het centrum van de verdediging. In minuut 48 een hooggeheven been en de scheidsrechter fluit voor een indirecte vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Jelle Bouwmans en Pim Wammes nemen plaats achter de bal. De laatste ontvangt deze na een tikje van onze aanvoerder en via een been van Rhode verdwijnt de bal hard achter doelman van Heesch, stand 0-1 voor Boekel Sport.

DSC_9821.JPG
Vreugde bij Boekel Sport na de 0-1 door Pim Wammes

In minuut 52 een goede kans voor Yanick Groenendaal, echter verdwijnt zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal. In minuut 59 is Rhode dichtbij de gelijkmaker. Een strakke voorzet vanaf rechts schiet voor het doel van Merks langs en Jelle Bouwmans ruimt deze bal vakkundig op. In minuut 70 wederom een grote kans voor Yanick Groenendaal. Een slimme pass van Tim Schuijers zet Yanick 1 op 1 met doelman van Heesch echter mist Yanick wederom de scherpte om deze kans om te zetten in een doelpunt. Daarna krijgt Rhode een corner of 4 achter elkaar te verwerken maar gelukkig voor Boekel Sport levert hen dit niets op.

2 minuten later komt Tim Schuijers ineens oog in oog met keeper van Heesch te staan, in plaats van om de keeper heen te gaan schiet hij de bal tegen de doelman en vergeet onze spits het duel in het slot te gooien. Een minuut later doet Yanick Groenendaal dit wel, na een geweldige bal van Edward Schouten maakt Yanick een goede actie. Ondanks krampaanvallen schiet hij Boekel Sport op rozen en jaagt hij de 0-2 tegen de touwen.

DSC_9840.JPG
Yanick Groenendaal legt aan en zal de 0-2 tegen de touwen schieten

Na deze goal wordt hij gewisseld voor Luuk vd Elzen. In minuut 88 kan Sten Krol zijn goede wedstrijd helaas niet belonen met een doelpunt. Zijn schot komt kracht te kort om de doelman van Rhode te verslaan. In minuut 90 maakt Lars van Gorp (17 jr) zijn debuut voor Boekel Sport 1 en vervangt spits Schuijers.

DSC_9850.JPG
Lars van Gorp (17 jr) met zijn officiele dubuut voor Boekel Sport 1

Na 6,5 minuten blessure tijd maakt scheidsrechter Engelen een einde aan deze wedstrijd en zodoende blijft Boekel Sport ongeslagen in de 2e klasse E en heeft het na 8 wedstrijden nog steeds de volle buit en 24 punten.

Komende dinsdag speelt Boekel Sport O23 een wedstrijd in Geffen tegen Nooit Gedacht O23, aanvang 20:00 uur.

Volgende week zondag, 26 november, is SSS’18 1 de tegenstander op Sportpark De Donk. Ook hier hopen wij onze vele supporters die er vandaag ook weer waren te zien om onze jongens aan te moedigen!