Boekel Sport 1 pakt 1e periode na winst in Heeswijk: 0-1

3 december 2023 20:45

v.v. Boekel Sport 1 heeft zich zondag beloond met de 1e periode in de 2e Klasse E door met 0-1 te winnen in Heeswijk. Goudhaantje werd Arne Bouwmans die met een schitterende omhaal in de blessuretijd de 0-1 tegen de touwen joeg.

Op het kunstgrasveld van Sportpark De Ballendonk namen v.v. Heeswijk 1 en Boekel Sport 1 het tegen elkaar op. Iets na 14:00 uur floot scheidsrechter van dienst, Robert de Graaf, voor aanvang voor de 10e wedstrijd voor Boekel Sport 1.

In een gelijk opgaande eerste helft waarin de kansen schaars waren speelden Heeswijk en Boekel Sport een ‘vlakke’ wedstrijd, waarin de beste kansen waren voor de bezoekers. Zo schoot Edward Schouten na ongeveer 25 minuten naast het doel. Een tweetal minuten later was Tim Schuijers eerder bij de bal dan de doelman van Heeswijk maar Tim weet helaas deze kans niet om te zetten in een doelpunt. In minuut 30 een vrije trap van Heeswijk maar keeper Merks weet deze hoge bal in de drukte weg te stompen. Net voor rust nog een kopkans uit een corner van Jesse van Moorsel, echter mist Jelle Bouwmans de kracht en richting om voor enig gevaar te stichten.

In de 2e helft een feller en beter voetballend Boekel Sport. Minuut 55, actie van Yanick Groenendaal, legt de bal op Tim Schuijers maar zijn actie wordt goed verdedigd en zodoende levert deze kans ook geen doelpunt op. De wedstrijd kwakkelt voort en in minuut 70 een corner genomen door Twan Merks, die Guus Goossens verving, Sten Krol kopt in en Boekel Sport claimt een penalty voor hands op de doellijn, echter oordeelt scheidsrechter de Graaf terecht dat dit geen hands was en zodoende blijft de stand 0-0. De wedstrijd lijkt op een bloedeloze 0-0 af te stevenen maar daar denkt Arne Bouwmans anders over. In de 91e minuut een vrije trap aan de linkerzijde van het strafschopgebied. Twan Merks Edward Schouten nemen plaats achter de bal en laatstgenoemde brengt de bal in, keeper van Heeswijk verwerkt de bal maar half en achterin het 5 meter gebied is het Jelle Bouwmans die de bal opnieuw voorbrengt. Arne Bouwmans bedenkt zich geen moment en met een werkelijke schitterende omhaal schiet hij de verlossende 0-1 binnen!

Klik HIER voor een filmpje van dit schitterende doelpunt

Even later fluit scheidsrechter de Graaf voor het einde van de wedstrijd en behaalt Boekel Sport 1 de 1e periode in de 2e Klasse E, mede doordat Handel thuis niet verder kwam tot een 2-2 gelijkspel tegen Olympia’18.

Spelers, trainers, begeleiding en supporters van harte gefeliciteerd met dit schitterende resultaat. Voor Boekel Sport 1 breekt de winterstop aan omdat ze de laatste wedstrijd vrij zijn.

Boekel Sport 1 zal voor de jaarwisseling nog 1 oefenwedstrijd spelen. Op donderdag 14 december om 20:00 uur is EGS'20 1 de tegenstander op Sportpark De Donk.

Vanaf deze weg willen de spelers, staf en overige begeleiding onze trouwe supporters bedanken voor hun steun in de 1e seizoenshelft. Hopelijk zien we elkaar weer tijdens 1 van de oefenwedstrijden en anders in het vervolg van de competitie op 21 januari om 14:30 uur thuis tegen Avanti’31.