Boekel Sport komt niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel

5 februari 2024 18:15

Zondag 4 februari speelde Boekel Sport 1 een thuiswedstrijd tegen Prinses Irene 1 uit Nistelrode. Op een druilerig Sportpark De Donk traden de mannen van trainer Jans aan tegen de nummer 9 van de 2e Klasse E.

Al na 30 seconde had de bal in het netje gemoeten van doelman Pluk van de oranjehemden. Een goede aanval over een aantal schijven bereikte Tim Schuijers. Uit de draai schoot hij rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Dit bleek de opmaat voor het beeld van de gehele wedstrijd. Boekel Sport dat de aanval zocht en het balbezit had en Prinses Irene dat kwam voor een punt.

Vooral in de eerste helft was het Boekel Sport dat de kansen kreeg maar door kunst en vliegwerk, en niet goed omgaan met de kansen, bleef de brilstand op het bord staan. Onder andere Guus Goossens, Yanick Groenendaal en Niek Schuijers. Prinses Irene kwam in minuut 43 voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van doelman Merks maar ook deze kans werd niet benut.

Na rust bijna hetzelfde spelbeeld maar ook in het 2e bedrijf wist Boekel Sport het net wederom niet te vinden. Grote kanssen waren er voor Twan Merks, Tim Schuijers en een kopbal van Guus Goossens. Jammer dat Boekel Sport zichzelf niet wist te belonen in deze wedstrijd, ook gezien het gelijke spel van concurrent Handel tegen Schijndel. DAW bleek de grote winnaar van deze ronde, zij wisten met 4-0 af te rekenen met de volgende tegenstander van Boekel Sport: Union 1 uit Malden.

Nu staat eerst de carnval voor de deur. Donderdag a.s. speelt Boekel Sport O23 een thuiswedstrijd tegen Heeswijk O23 met natuurlijk naderhand het grote carnavalsbal in onze kantine.

Zondag 18 februari oefent Boekel Sport om 12:00 uur uit tegen Volkel 1.