Boekel Sport 1 wint in Malden van Union: 1-2

25 februari 2024 20:30

v.v. Boekel Sport heeft dan eindelijk weer eens 3 punten aan het totaal toe kunnen voegen na eerdere gelijke spelen tegen Avanti'31 en Prinses Irene en de nederlaag in Handel.
Om 14:00 uur traden Union 1 en Boekel Sport 1 af op het kunstgrasveld in Malden.

Union startte de wedstrijd goed en wist de druk op Boekel Sport er goed op te krijgen met de beweegelijke voorhoede. Na minder dan een minuut al een kleine mogelijkheid die voorlangs het doel van doelman Merks verdween. Enkele minuten later een harde knal die via de paal achter de goede kant van de doellijn verdween voor Boekel Sport. Boekel Sport zelf wist zich met moeite af en toe onder de druk uit te spelen en kwam nauwelijks voor het doel van keeper Burgers.

Na ruim een half uur wist Jesse van Moorsel ineens de ruimte te vinden en stuurde Guus Goossens diep die 1 op 1 met de doelman niet faalde. Tegen de verhouding in komt Boekel Sport op 0-1 in Malden. Na 38 minuten wordt het nog mooier voor Boekel Sport, een terugspeelbal op doelman Merks die de bal met een lange trap diep stuurt en Tim Schuijers pikt deze tussen 2 verdedigers op en schiet de 0-2 tegen de touwen.

De 2e helft een iets beter Boekel Sport wat zich enigsinds onder de druk uit kan spelen maar ook tot grote kansen komt het voralsnog niet. In minuut 70 wordt Tim Schuijers diep gestuurd maar de grensrechter besluit om in de 2e helft de vlag maar wel omhoog te gooien, zeer onterechte constatering waar scheidsrechter Kezer niets anders kan doen dan meegaan in het vlagsignaal. Een minuut later krijgt Union een corner te verwerken (waar ook buitenspel aan vooraf ging) en deze wordt hard binnen gekopt, spanning terug in de wedstrijd en 1-2 op het scorebord. Jelle van Houtum, Luuk vd Elzen en Lars van Gorp komen met nieuwe energie in het veld en eerstgenoemde krijgt de allergrootste kans om de wedstrijd op slot te gooien in de 90e minuut. Alle 3 de invallers waren bij deze aanval betrokken: Luuk stuurt Lars diep weg en deze legt perfect af op Jelle, echter mist Jelle helaas voor open doel. Na 6 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Kezer voor het einde van de wedstrijd en zodoende kan Boekel Sport 3 zwaar bevochte punten toevoegen aan het totaal.

Volgende week komt Olympia'18 1 op bezoek op Sportpark De Donk.