2-0 winst voor Boekel Sport 1 tegen Olympia'18 1

3 maart 2024 20:15

Zondag 3 maart was Olympia'18 1 uit Boxmeer de tegenstander op Sportpark De Donk in Boekel. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje trapten de mannen van Michiel Jans om 14:30 uur af voor de competitiewedstrijd tegen Olympia'18.

Boekel Sport schoot uit de startblokken en wist na 8 minuten al doel te treffen. Een goede actie vanaf de rechterflank door Yanick Groenendaal werd voorgelegd en gemist door Guus Goossens, echter was het Sten Krol die de rust bewaarde en de bal aannam en rustig onder in het hoekje legde: 1-0 voor Boekel Sport. 4 minuten later een corner van Pim Wammes die het hoofd van Arne Bouwmans vond. Hij schampte de bal zodanig dat iedereen kansloos was en de 2-0 aantekende. Een droomstart voor Boekel Sport 1. Na 30 minuten een harde uithaal van Sten Krol van zo'n meter of 25 en de bal spat op de lat uiteen. Olympia'18 weet er bijna niet uit te komen en verschijnt dan ook maar sporadisch voor het doel van keeper Merks.

Op slag van rust kan NIek Schuijers de wedstrijd al op slot schieten maar zijn inzet is te slap en treft helaas geen doel. Na rust een beter georganiseerd Olympia'18 en dat bijt ook meer van zich af. Boekel Sport heeft meer moeite om de bal in bezit te houden en zodoende oogt het erg slordig in het 2e bedrijf van de deze wedstrijd. Na 61 minuten een van de eerste goede reddingen van keeper Merks die uiteindelijk de 0 weet te houden. In de 2e helft houdt hij uiteindelijk Boekel Sport op de been. Boekel Sport creert nog enkele kansen waarvan wellicht de grootste voor inaller Oliver Schouten. Hij schiet in de 81e minuut tergend langzaam net voorlangs het doel. 3 minuten later een 1 op 1 situatie waarin wederom keeper Merks als winnaar uit de bus komt. Het blijft bij de 2-0 stand die al na 12 minuten was bereikt en zodoende wederom 3 belangrijke punten voor Boekel Sport.

Volgende week de topper in Schaijk waar DAW 1 de tegenstander is. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!