Topper in Schaijk eindigt onbeslist: 1-1

10 maart 2024 17:45

Zondag 10 maart traden de nummers 1 en 3 tegen elkaar aan op Sportpark De Heuvel in Schaijk. Het affiche DAW 1 - Boekel Sport 1 stond op het programma. Op een druk bezocht sportpark De Heuvel werd het een leuke wedstrijd die uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Boekel Sport begon goed aan deze topper en had vooral in de 1e helft het overwicht.  Al na 2 minuten krijgt Boekel Sport een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Edward Schouten neemt plaats achter de bal en deze wordt uit de linkerhoek gedoken door doelman van Aalst.  Na 4 minuten een schandalige overtreding op Yanick Groenendaal. Langs de zijlijn versnelt hij en zonder enige intentie om de bal te spelen wordt hij hardhandig onderuit geschoffelt, dit levert een gele kaart op waar een rode kaart zeker zou volstaan! Hij blijkt wederom een plaag voor de verdediging te zijn en komt er enkele keren gevaarlijk uit.

DSC_3519.JPG
Yanick Groenendaal, vaak ongrijpbaar op snelheid

Boekel Sport krijgt in de beginfase enkele corners te nemen. In minuut 25 is het Arne Bouwmans die dichtbij de 0-1 is, echter verdwijnt zijn kopbal naast het doel van DAW. Na 33 minuten de eerste kans voor DAW. Na niet geweldig wegwerken krijgt DAW een grote schietkans, echter wordt de te slap ingeschoten bal een prooi voor doelman Merks.

Na rust een feller DAW aan de bal en drukt Boekel Sport voorzichtig achteruit. Na 60 minuten een goede redding van Merks, die de bal uit de rechteronderhoek duikt. Na 73 minuten komt Boekel Sport op voorsprong. Een corner valt voor de voeten van Niek Schuijers en hij jaagt de bal tegen het dak van het doel. Boekel Sport op voorsprong. Een minuut later kan Boekel Sport het duel in slot gooien. Een goede solo van Guus Goossens die op zijn beurt Yanick Groenendaal bedient, echter via een graspol schiet hij de bal over het vrijwel lege doel, de kans op 0-2.

DSC_3551.JPG
Niek Schuijers schoot Boekel Sport op voorsprong: 0-1

En zoals zovaak, als je de kansen niet maakt valt hij aan de andere kant. Een goede aanval over links wordt voor het doel van doelman Merks gebracht en bij de 2e paal duikt Robyen vd Heijden op die de bal snoeihard met binnenkant voet in het zijnet schiet: 1-1.  Zeven minuten later wederom een goed schot van DAW, echter is het wederom doelman Merks die prachtig redt. De kans op de overwinning voor DAW komt nog ver in blessuretijd, de bal wordt strak voorgebracht en het is Merijn van Haandel die de bal ternauwernood tot corner kan verwerken. Na 4 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Mandemakers voor het einde van de wedstrijd en blijft de topper in de 2e Klasse E onbeslist. Ook Handel komt thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Heeswijk en zodoende blijft Boekel Sport 1 koploper.

Volgende week gaat Boekel Sport wederom een uitwedstrijd spelen. Om 14:00 uur is Eendracht'30 de tegenstander in Mook. Onze trouwe supporters zijn ook daar weer van harte welkom!