Eenvoudige zege in Mook: Eendracht'30 - Boekel Sport 0-3

18 maart 2024 17:45

Op zondag 17 maart stond voor Boekel Sport 1 de uitwedstrijd in Mook tegen Eendracht'30 1 op het programma. In de thuiswedstrijd werd destijds met 3-0 gewonnen. Ook vandaag stond na een dikke 90 minuten spelen diezelfde stand op het scorebord, wederom in het voordeel van Boekel Sport 1.

Boekel Sport begon goed aan de wedstrijd en bleek vooral de eerste helft geheel te dicteren. Er werd geduldig gespeeld en met name het balbezit was zorgvuldig aan de geel-zwarte zijde. Eendracht'30 probeerde enige druk op het spel te krijgen maar dit lukte niet. Vooral op het middenveld was er voldoende ruimte om heerlijk de bal rond te laten gaan. Na 10 minuten brak Boekel Sport de ban en was het Niek Schuijers die op de juiste plek stond na een vrije trap vanaf de zijkant van Pim Wammes. Deze werd doorgekopt door Tim en bereikte zo de geheel vrij staande Niek die de  0-1 aantekende.
Acht minuten later was het broer Tim Schuijers die de score verdubbelde. Een geweldige pass van Pim Wammes zette Tim 1 op 1 met keeper van Limbeek. Tim faalde niet en maakte de vroege 0-2. Hierdoor werd het voor Boekel Sport nog makkelijker voetballen. Na 18 minuten het eerste wapenfeit van de thuisploeg, een schot kon gemakkelijk worden gepareerd door doelman Merks.

DSC_3585.JPG
Doelman Merks weet de 0 te houden

Na 30 minuten passeert Guus Goossens 2 a 3 spelers van Eendracht, geeft de bal voor maar Yanick Groenendaal komt net tekort om zijn voet tegen de bal te krijgen.

Na rust probeert Eendracht wat hoger druk te zetten en ook het spel van Boekel Sport wordt iets slordiger, maar tot grote kansen voor de thuisploeg komt het ook niet. In de 56e minuut een vrije trap voor Boekel Sport op 18 meter van het doel. De ingevallen Twan Merks en Edward Schouten nemen plaats achter de bal. Laatstgenoemde neemt hem en schiet de bal een meter over het doel van doelman van Limbeek. In de daaropvolgende minuten een aantal kansen voor Boekel Sport door Yanick en Guus, maar helaas weten zij de kansen niet om te zetten in de bevrijdende 0-3.

DSC_3612.JPG
Yanick Groenendaal met 1 van zijn kansen van vandaag

Na 74 minuten spelen valt hij dan toch. Yanick krijgt de bal via de kluts mee van Twan en beheerst schiet hij de bal in de verre hoek: 0-3 en wedstrijd gespeeld. Eendracht legt zich neer bij de nederlaag en probeert via enkele uitbraken alsnog de eretreffer te maken. Doelman Merks houdt zijn doel schoon en Boekel Sport voegt wederom 3 punten toe aan het totaal.

Volgende week zondag komt Berghem Sport 1 op bezoek op Sportpark De Donik. Onze trouwe supporters zijn bij deze weer van harte uitgenodigd om onze jongens te steunen!