Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Boekel Sport wint thuis van Berghem Sport: 1-0

24 maart 2024 19:00

Op zondag 24 maart was Berghem Sport 1 de tegenstander op een koud en winderig Sportpark De Donk in Boekel. Boekel Sport 1, de trotse lijstaanvoerder van de 2e Klasse E, wist vooraf dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden tegen een goed georganiseerd Berghem Sport.

Berghem Sport kwam niet naar Boekel om zich in te graven en te verdedigen maar zette redelijk vroeg druk op de opbouw van Boekel Sport. Dit maakte dat de wedstijd in het eerste bedrijf vrij rommelig verliep.  Na 8 minuten werd wederom Yanick Groenendaal schandalig onderuit gehaald door de centrale verdediger van Berghem, dit kwam hem op een gele kaart te staan, waar wel een rood randje aan zat. Na 23 minuten een goede pass van Arne Bouwmans op Yanick Groenendaal, de laatste speelt de bal strak voor het doel van Berghem, maar helaas stond er niemand op de juiste plek om de 1-0 aan te tekenen.

Na 30 minuten wederom een schandalige overtreding, ditmaal was Guus Goossens het slachtoffer. Scheidsrechter van dienst, Dhr Bouders, kon niets anders dan direct rood geven aan Hoeks van Berghem Sport. Na dit overtal werd het voor Boekel Sport iets eenvoudiger om de bal rond te laten gaan en werd er minder druk gezet door de bezoekers.

In minuut 34 is Berghem Sport gevaarlijk. een voorzet, gedragen door de wind,  gaat via een Boekel Sport been rakelings over de lat. In de 42e minuut is topscorer Schuijers dichtbij de 1-0, zijn schot spat op de paal uiteen en verdwijnt helaas aan de verkeerde kant van het doel achter. Een minuut later een goede actie van Guus Goossens, zijn schot met binnenkant voet, draait net naast de kruising naast het doel van doelman van Eldijk. Wederom een minuut later een puike voorzet van Guus Goossens op Yanick Groenendaal. De laatste probeert het met een schitterende omhaal, maar ook zijn bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.

DSC_3740.JPG
Yanick Groenendaal probeert het met een omhaal

In de laaste minuut van de eerste helft nog een 2 tal kansen. Eerst een corner van Jesse van Moorsel die door de doelman van Berghem wordt losgelaten, een scrimmage voor het doel levert uiteindelijk niets op. Een minuut later een vrije trap, wederom door Jesse van Moorsel, zijn inzet wordt door niemand geraakt en doelman van Eldijk gaat onder de bal door. Iedereen denkt aan de 1-0 maar scheidsrechter Bouders heeft vermeend duwen gezien, helaas geen voorsprong voor de geel-zwarten.

Na rust een wissel bij Boekel Sport, Luuk vd Elzen wordt vervangen door Twan Merks. Deze laatste lijkt de gehele 2e helft een plaag voor vooral de rechtsback van Berghem. Enkele gevaarlijke voorzetten worden jammerlijk genoeg gemist door de voorwaartsen van Boekel Sport. Berghem Sport beperkt zich tot verdedigen maar eenmaal weet de spits zich te ontdoen van de verdediging. Door atttent meekeepen van doelman Merks weet hij de bal te onderscheppen.

DSC_3728.JPG
Doelman Merks is eerder bij de bal dan de spits van Berghem

In de 87e minuut is het dan uiteindelijk dan toch, meer dan terecht, raak voor Boekel Sport. Een schitterende pass vanaf het middenveld door Jesse van Moorsel op de diepgaande Tim Schuijers. De spits van Boekel Sport moet je deze kansen niet geven en hij maakt dan uiteindelijk de bevrijdende 1-0!

Door veel tijdrekken van Berghem en oponthoud door blessurebehandelingen telt scheidsrechter Bouders er uiteindelijk 9 minuten bij. In de 98e minuut lijkt Berghem Sport op 1-1  te komen, maar door een katachtige reflex van doelman Merks verdwijnt de bal via zijn vingers op de paal en daarna in de handen van de doelman.

Een zwaarbevochte maar terechte zege is het resultaat voor Boekel Sport 1 dat volgende week een vrij weekend heeft door het Paasweekend. Op zondag 7 april gaat Boekel Sport 1 op bezoek in Schijndel, waar Schijndel/DE WIT 1 de tegenstander is. Aanvang 14:00 uur op Sportpark Zuideinderpark te Schijndel, supporters zijn weer van harte welkom!