Boekel Sport 1 onderuit in Schijndel

7 april 2024 18:45

v.v. Boekel Sport 1 is op zondag 7 april tegen haar tweede nederlaag aangelopen in de 2e Klasse E. In een toch al met zwart omrand weekend, door het overlijden van Boekel Sport 5 speler Ruben Felix, behaalde Boekel Sport 1 dus niet het gewenste resultaat.

Op een hard en hobbelig hoofdveld in Schijndel speelden Schijndel en Boekel Sport tegen elkaar. Dat er van oogstrelend voetbal niet veel zou komen werd al in de warming up duidelijk. Op dit veld, en daarbij de harde wind die schuin over het veld blies, was goed voetbal moeilijk.

Zo ontstond ook een rommelige wedstrijd waarin Boekel Sport aan de bal werd gelaten en Schijndel zich wat terug trok om daarna druk te geven op het spel van de gasten. Na 15 minuten de eerste grote kans voor Boekel Sport. Tim Schuijers wordt goed weggestoken door Jesse van Moorsel echter komt de keeper goed uit en weet de spits van het scoren te houden. In de rebound nog een kans voor Twan Merks maar ook hij treft geen doel.

Na 36 minuten dan wel de 0-1. Wederom is het Jesse van Moorsel die Tim diep stuurt en ditmaal faalt de spits niet en schiet met links de 0-1 op het scorebord. Schijndel verschijnt nauwelijks voor het doel van keeper Merks.

Na rust gaat Boekel Sport niet beter spelen en wordt langzaamaan achteruit gedrukt door Schijndel. Toch is het Yanick  Groenendaal die dichtbij de 0-2 komt, echter eindigt zijn inzet tegen de paal. In minuut 60 wederom een grote kans, een voorzet wordt door Yanick gemist maar acher hem is het Guus Goossens die de bal het laatste tikje kan geven, echter doet hij dit te zacht waardoor Schijndel op de lijn redding kan brengen.

Na 81 minuten komt Schijndel op 1-1. Een schot is doelman Merks te machtig en zodoende staat de gelijkmaker op het scorebord. Schijndel ruikt bloed en gaat nog meer pressie spelen. 5 minuten later wordt dat beloond. Een hoge voorzet blijft door de wind wat hangen en doelman Merks gaat niet geheel vrijuit en kan niet goed bij de bal. Deze gaat omhoog en in de rebound willen 2 man de bal wegtrappen. Het is uiteindelijk doelman Merks die de bal tegen Niek Schuijers aanschiet en zodoende komt Schijndel op voorsprong. Zuur en niet nodig.

In de laatste minuten gaat Boekel Sport nog alles of niets spelen maar tot hele grote kansen komt het niet meer. Door het gelijke spel van Handel thuis tegen Avanti en de overwinning van DAW bij Rhode schuift de top 3 dichter bij elkaar.

Volgende week komt Rhode/VSB 1 op bezoek op Sportpark De Donk, ook nu zijn onze supporters weer van harte welkom om onze jongens aan te moedigen!