Boekel Sport 1 verslaat Rhode/VSB 1 met 2-1

15 april 2024 18:00

Zondag 14 april was Rhode 1 te gast op Sportpark De Donk in Boekel. Onder een lekker lentezonnetje en een vol terras door de kersverse kampioenen van Boekel Sport 7 was het gezellig druk op ons Sportpark.

Omstreeks 14:30 uur floot scheidsrechter Panjoel voor aanvang van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Boekel Sport het merendeel van het balbezit had en kwam al snel tot enkele kansen. Na 6 minuten had de bal al in het netje kunnen liggen maar een voorzet werd door Edward Schouten jammerlijk voorlangs geschoten. Twee minuten later was het wederom Edward Schouten die de 1-0 op het bord had kunnen zetten, maar ook deze inzet trof helaas geen doel. Rhode beperkte zich tot verdedigen en de voorwaartsen van Rhode kwamen er nauwelijks aan te pas.

In de 31e minuut verschijnt Yanick Groenendaal alleen voor doelman van Heesch maar de laastste komt als winnaar uit de bus en de bal verdwijnt via de doelman over de achterlijn.
In de 36e minuut valt dan eindelijk wel het openingsdoelpunt.  Wederom een goede actie van Yanick, die bereikt op zijn beurt Guus Goossens. In 1e instantie lijkt hij de bal te missen maar de bal blijft liggen en in 2e instantie schiet Guus de bevrijdende 1-0 binnen.

DSC_4002.JPG

Na rust komt Boekel Sport meteen op een 2-0 voorsprong. Na 47 seconden weet Pim Wammes een goede voorzet van Guus Goossens beheerst binnen te schieten en Boekel Sport lijkt op rozen te zitten. Na deze 2-0 komt Rhode iets meer uit haar schulp en gaat een soort van alles of niets spelen. In de 76e minuut maakt Rhode de 2-1 door een doelpunt van Ryan Kreeft. Hierna een sein voor Rhode om 1 op 1 te gaan spelen en meer druk op de defensie van Boekel te krijgen. Boekel Sport wordt welliswaar achteruit gedrukt maar echte grote kansen komen er niet meer voor Rhode. In een vlakkere 2e deel van de 2e helft gebeurt er qua kansen niet heel veel meer en zodoende weet Boekel Sport wederom 3 hele belangrijke punten bij te schrijven. Door het gelijke spel van Handel is de voorsprong nu 5 punten op DAW.

Volgende week gaat Boekel Sport 1 op bezoek bij de nummer 13 SSS'18 in Overloon. Ook hier kunnen we de steun van onze supporters wederom goede gebruiken!