Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Boekel Sport 8 begint seizoen met eenvoudige overwinning

DSV 6 (zon)

1 - 4

Boekel Sport 8 (zon)

Competitie

6e klasse 35

Datum

26 september 2021 12:00

Scheidsrechter

W. Broeks

Accommodatie

Sportpark De Laan
Ledeackersestraat 25
5846AM
LEDEACKER
tel. 0485-382247

Zondag 26 september stond voor de mannen van Boekel Sport 8 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Er waren dit seizoen wel al twee wedstrijden gevoetbald, maar deze werden gespeeld in de groepsfase van het bekertoernooi. Helaas werd de derde poulewedstrijd afgelast, omdat de Boekelse mannen niet genoeg spelers op de been konden brengen. Blessures, vakanties, niet weg mogen van de vrouw; allerlei redenen die de Boekelnaren parten speelden. Ook deze zondag was het weer passen en meten. Keeper van de veteranen Ad Janssen werd opgetrommeld (die toch minstens zo soepel was als onze vaste keeper Bergmans) en ook good ol’ Pim Krol was van de partij. Krol heeft zijn geluk beproefd in Londen, maar nadat geen van de 126 clubs hem een contract aanbood, besloot hij om zich toch maar een keer in de kijker te gaan spelen bij Boekel Sport 8.

De tegenstander op deze zonnige zondag was DSV 6, uit Sint Anthonis (“Sint Tunnis” voor niet ABN-ers onder ons). Een nog onbekende tegenstander voor de Boekelnaren, zoals er wel meer in de competitie zitten dit jaar. Ook al moest Boekel Sport het vandaag doen zonder coach en met een korte warming-up, werd er wel scherp begonnen aan de wedstrijd. Na twee minuten was er al de eerste mogelijkheid voor de Boekelnaren. Jochem Timmers slalomde aan de linkerkant van het veld langs enkele DSV’ers af en legde terug op Sam Vonk. Het schot werd helaas gekraakt, maar de Tunnisers (of hoe men mensen uit Sint Tunnis ook noemt) waren gewaarschuwd.

Ook in de minuten hierna creëerden de Boekelnaren genoeg kansen, waarvan de grootste voor Krol was. Na een chaotische situatie in de 16 kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar tot twee keer toe lagen de keeper en een verdediger ertussen. Waar Krol de bal niet vol raakte, dit hij dit bij de keeper wel. Na een korte blessurebehandeling kon de doelman toch nog even verder, en was hij direct belangrijk met enkele goede reddingen. Zo schoot Jordy Gerritsen – de kersverse aanwinst van Boekel Sport 8 – vanaf zo’n 20 meter een bal richting de kruising, maar kreeg de keeper zijn hand erachter. Uit de corner die volgde kopte Krol goed in, maar ook hier kon de doelman redding brengen.

Sowieso waren de Boekelse corners een gevaarlijk wapenfeit deze middag. Eerst draaide Thimo van der Wijst de bal in vanaf links, waarop de doelman van DSV nog net redding kon brengen. Toen de corner vanaf de andere kant werd genomen, deed Ronald van der Horst exact hetzelfde en was ook het resultaat hetzelfde. Je zou denken dat dit slecht genomen hoekschoppen waren omdat ze niet voor de goal kwamen, maar Van der Wijst bewees enkele minuten laten dat dit niet het geval was. Giel Verstraten bracht de bal bij Van der Wijst, die de bal met zijn rechterbeen voorgaf. De bal vloog over de doelman heen en de verdediger op de lijn kreeg de bal, onder druk van R. van der Horst, ook niet meer weggewerkt. Waar dit dus weer op een slechte voorzet leek, moet het bijna wel bewust zijn geweest wat Van der Wijst hier deed. 1-0 voor Boekel dus.

Na deze 1-0 gingen de Boekelnaren door zoals ze begonnen waren, wat bijna resulteerde in de 2-0. Verstraten werd weggestuurd en legde de bal breed op Timmers, die hem vervolgens in het lege doel schoot. Helaas werd de pass op Verstraten als buitenspel beoordeeld door de grensrechter van de thuisploeg. Na deze afgekeurde treffer volgde een wat sterkere fase van DSV. Een schot in de korte hoek werd stijlvol gepakt door doelman Janssen en een kopbal uit een hoekschop belandde op de lat. Het rustsignaal kwam dus mooi op tijd voor de Boekelnaren.

In de tweede helft had Boekel vanaf het begin af aan weer een duidelijk overwicht. Net na rust resulteerde dit in de eerste kans. Mid-mid Gerritsen schoot de bal met links tegen de lat, waarna Krol net geen kracht meer kon zetten tegen de kopbal uit de rebound. Even later was het wel raak; Gerritsen speelde zich vrij op het middenveld en zette met een steekpass Vonk een-op-een met de keeper. Hij schoof de bal eenvoudig langs de wild uitkomende doelman: 2-0. De 3-0 viel niet lang hierna. Wederom was het Gerritsen die de bal naar Vonk speelde. Deze kon wegdraaien van zijn tegenstander en versnellen langs de volgende verdediger. Vanaf de rechterzijkant schoot hij de bal over de keeper heen in de verre hoek.  

De wedstrijd was hiermee wel beslist, maar dit betekende niet dat de mannen van Boekel Sport gas terugnamen. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant van Van der Wijst werd door Verstraten tot doelpunt gepromoveerd. Verstraten kwam goed voor zijn tegenstander en schoot de bal met een dropkick hard tegen de touwen. Met een doelpunt en een assist is Van der Wijst al succesvoller dan in de vorige jaargangen, dus dat belooft wat voor dit seizoen. De mooiste goal van de middag viel echter aan de andere kant. De gevaarlijkste man aan de zijde van DSV ontving de bal op het middenveld en besloot maar eens uit te halen. Vanaf een meter of 35 belandde de bal zomaar in de kruising, geen kans voor de Boekelse doelman. 

De verdediging van Boekel Sport, vandaag bestaande uit Haan, Sten, Jop, Potje en Chiel, stond weer goed en dus konden de Boekelnaren de wedstrijd eenvoudig uitvoetballen. Boekel kreeg via Vonk en enkele afstandsschoten nog wel kans op de 5-1, maar over het algemeen konden de Boekelse voetballers tevreden op de middag terugkijken. Ook de scheidsrechter was tevreden, hij was namelijk precies op tijd voor de start van de Formule 1. 

Volgende week treed Boekel Sport 8 aan tegen Excellent 3 en moet de goede lijn worden doorgetrokken. Iker is er hopelijk volgende week weer bij, dus we sluiten deze week af met andere woorden van wijlen Johan Cruyff: “Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.” 


Tolstoj
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!